Početak jesenjeg semestra za 32. generaciju Studija budućnosti

Nova generacija obrazovnog programa Studije budućnosti Beogradske otvorene škole je započela svoju akademsku godinu u ponedeljak, 14. oktobra 2024. godine.

Jesenji semestar započet je radionicom upoznavanja, prilikom koje su se polaznici predstavili, a tim Studija budućnosti prezentovao je program, kao i aktivnosti koje očekuju studente u nastavku semestra.

U proteklim danima, XXXII generacija imala je priliku da sluša prvo predavanje na modulu Znanja za budućnost pod nazivom „Budućnost obrazovanja“, koje je održao Srđan Verbić.  Bilo je reči o problemima koji su prisutni u obrazovanju, kao i kompetencijama čije razvijanje izostaje u našem obrazovnom sistemu. Pokrenuta je temeljna diskusija tokom koje su studenti i studentkinje imali priliku da izlože svoj pogled na ovu temu, kao i da od predavača dobiju informacije neophodne za bolje razumevanje problema.

Modul Veštine budućnosti otvoren je radionicom koju je moderirao Vladimir Pavićević. Studenti su imali priliku da na zanimljiv način rade na svojim retoričkim veštinama, razmišljajući kako najbolje pristupiti govoru u nepredviđenim situacijama. 

Studentima i studentkinjama su dobrodošlicu poželeli i generalna direktorka Beogradske otvorene škole Vesna Đukić, kao i izvršni direktor Milorad Bjeletić.

U nastavku programa očekujemo značajnu aktivnost studenata i studentkinja, nadamo se produktivnom semestru, uz želju za još jednom uspešnom akademskom godinom. Studentima i studentkinjama želimo srećan početak programa!