Završen jesenji semestar na Studijama budućnosti

Studenti jubilarne, 30. generacije obrazovnog programa Studije budućnosti uspešno završili prvi semestar.

Dvadeset studenata i studentkinja su imali priliku da u jesenjem semestru slušaju predavanja u okviru dva modula: Budućnost države i društva i Veštine za budućnost. U ova dva modula realizovano je 20 predavanja iz različitih oblasti i na različite teme: Hrana i poljoprivredni resursi u 21. veku, Nevolje sa obrazovanjemVeštine lobiranjaTango radionicaPoslovni intervjuBudućnost međunarodnih odnosaKomunikacija sa medijima i  još mnogo drugih tema.

Posebno nam je bilo zadovoljstvo da ugostimo i velikana srpskog glumišta Tihomira Stanića koji je održao predavanje na temu Javnog nastupa.

Pored obaveznih aktivnosti, studenti i studentkinje su pokazali zainteresovanost i za dodatne aktivnosti. Tu su se posebno istakle Psihološke radionice. U prvom semestru realizovali smo ukupno 6 radionica i to na teme: Radionica upoznavanjaZdrave i nezdrave emocijeSocijalna anksioznostSlika o sebi i samopouzdanjeBes - šta da radim kad odem u "crveno"?Odnosi sa drugima, bliskost i ljubav. Radionice je vodila Jana Stojanović.

Sada već tradicionalno, studenti su pokazali interesovanje i za BOŠ književni klub, pa su tako realizovana dva književna kluba. Studenti su analizirali i razgovarali o Prokletoj avliji Ive Andrića i o kratkoj priči Antona Pavloviča Čehova Dama s psetancetom.

A nakon svih obaveza, aktivnosti i događaja u okviru Programa, studenti i studentkinje su slobodno vreme iskoristili da se bolje upoznaju, zbliže i ostvare nova drugarstva. Mnogobrojni izlasci u grad, učestvovanje na Pab kvizuGrčko veče i još mnogo drugih aktivnosti je obogatilo ovaj, reći ćemo samo početak, lepog putovanja za jubilarnu generaciju.

Na kraju godine, studenti su darivali jedni drugima poklone i uz neformalno druženje i novogodišnju atmosferu se pozdravili na kratko, jer već ubrzo kreću u nove izazove, kada počne  drugi semestar na programu.